Maakt maatschappelijke waarde beter zichtbaar

Training Geachte Voorzitter...


Je wordt gevraagd om een spannende vergadering of een belangrijke studiedag voor te zitten. Je voorziet deze keer best een pittige discussie, waarop je als voorzitter wel voorbereidingen moet treffen. Je kunt er natuurlijk op vertrouwen dat de aanwezige deelnemers hun gezonde verstand wel zullen gebruiken. Maar dat maakt je ook kwetsbaar. Wat maakt jou een goede voorzitter?


Herken je jezelf in deze vragen en overwegingen?

  • Ik kan best een overleg leiden, maar een grote vergadering of congres is toch iets anders
  • Ik ben inhoudelijk deskundig, maar als voorzitter kan ik niet meedoen aan de discussie. Hoe voorkom ik dat deelnemers mij als vooringenomen of subjectief zien?
  • Ik voorzie spanningen tijdens de bijeenkomst; hoe zorg ik ervoor dat de discussie ordentelijk verloopt en iedereen aan bod komt?

Training ‘Geachte voorzitter…’
De training 'Geachte voorzitter...' bereidt je voor op een rol als voorzitter bij grote en/of spannende bijeenkomsten. Bijeenkomsten waarbij het ertoe doet, waarbij hoor en wederhoor plaatsvindt en waarbij sommige partijen niet de overhand krijgen die ze verlangen. Daarbij hoort een voorzitter die weet wat er speelt, de partijen kent en die de technieken in huis heeft om de bijeenkomst interessant te houden. Maar ook een die recht doet aan de deelnemers en de organisator.


Wat levert deze training jou op?

  • Je leert je rol en positie als voorzitter in woord en gebaar te verduidelijken
  • Je leert iemand het woord te geven en iemand het woord respectvol te ontnemen
  • Je leert momenten en signalen te herkennen die om actie van de voorzitter vragen
  • Je leert respectvol en evenwichtig om te gaan met alle deelnemers en de organisator

Trainen = rendement + plezier
Deze training is ontwikkeld voor hoogopgeleide professionals en managers. Jouw vragen en behoeften staan centraal. De training leert je niet alleen vaardigheden maar geeft ook achtergronden en theorie mee. Trainer en trainingsacteur gaan altijd respectvol met je om. Plezier in de training staat centraal, want dat is een voorwaarde voor een effectief leerproces. Optimaal rendement voor jou is het doel.


Opzet
Deze training wordt uitgevoerd door Ronald Jas (Twiga Communicatie) en Wouter Christiaens (Bureau Christiaens Advies & Coaching). De opzet varieert van een eendaagse workshop tot tweedaagse cursus of als individueel coachingstraject. Dat hangt af van je wensen en mogelijkheden.


Interesse?
Bel naar 06 – 49670132 of neem contact op per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.