Maakt maatschappelijke waarde beter zichtbaar

Training Grip op de media


Het nieuws is overal. Het aantal televisiejournalisten, televisiezenders en journalistieke websites is de afgelopen jaren fors gestegen. Nieuws ontstaat en verspreidt zich razend snel via social media. Maar ook de benadering van journalisten is directer en confronterender geworden. Ben je professional in de wereld van kennis en beleid, dan helpt de training Grip op de media je met het vinden van de weg in medialand.

Herken je deze vragen en overwegingen?

  • Het rapport dat ik heb geschreven bevat interessant nieuws, maar hoe voorkom ik dat journalisten ermee aan de haal gaan?
  • Journalisten bellen me steeds over mijn laatste ontwikkeling, maar het lijkt mij niks nieuws
  • Wat kan ik wel en niet zeggen in een interview?
  • Welke afspraken kan ik met journalisten maken en welke niet?

Training Grip op de media

Deze training helpt jouw werk en resultaten te vertalen naar een adequaat en overtuigend mediaverhaal. Je leert de journalistieke waarde van je werk te ontdekken en die in te zetten in contacten met de pers. Je leert te kiezen wat je aan journalisten wil vertellen en wat niet. Je leert ook je verhaal in verschillende situaties (radio, televisie, krant) goed over te brengen. Daarnaast leer je hoe het journalistieke bedrijf in elkaar zit.

Wat levert deze training jou op?

  • Je leert zorgvuldig en eenvoudig te formuleren welk 'nieuws' je hebt
  • Je leert regie te houden over gesprekken met verschillende typen journalisten
  • Je leert de juiste middelen te kiezen voor het verspreiden van nieuws, van persbericht tot social media
  • Je leert te reageren vanuit je eigen context

Trainen = rendement + plezier
Deze training is ontwikkeld voor hoogopgeleide professionals en managers. Jouw vragen en behoeften staan centraal. De training leert je niet alleen vaardigheden maar geeft ook achtergronden en theorie mee. Trainer en trainingsacteur gaan altijd respectvol met je om. Plezier in de training staat centraal, want dat is een voorwaarde voor een effectief leerproces. Optimaal rendement voor jou is het doel.


Opzet
Deze training wordt uitgevoerd door Ronald Jas (Twiga Communicatie) en Wouter Christiaens (Bureau Christiaens Advies & Coaching). De opzet varieert van een eendaagse workshop tot tweedaagse cursus of als individueel coachingstraject. Dat hangt af van je wensen en mogelijkheden.


Interesse?
Bel naar 06 – 49670132 of neem contact op per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.