Maakt maatschappelijke waarde beter zichtbaar

Jezelf trainen met focus, inspiratie en plezier

 

training Maarssen 03b kleiner inzoomOmdat ik trainen fascinerend vind en daar graag anderen mee help, ben ik sinds 2012 CRKBO-gecertificeerd trainer. Ik werk in mijn trainingen samen met Bureau Christiaens Advies en Coaching. Onze trainingen en coachings worden samengesteld uit een grote collectie oefeningen, modulen en voorbeelden. We kiezen nooit voor een standaard training, omdat wij vinden dat er geen standaard mensen zijn. Hieronder vind je een overzicht van de communicatietrainingen en coachings. Zie ook coaching.

Training Overtuigender Presenteren in minder tijd

Ben je hoopgeleide professional of manager en wil je je verhaal of boodschap bondiger, boeiender en beter leren presenteren aan verschillende soorten publiek? In deze training leer je bewust je stem, taal en lichaam in te zetten bij presentaties. Je leert kort, boeiend en informatief presenteren en je presentatiemogelijkheden te onderkennen. En vooral leer je je eigen verhaal te brengen op een manier die bij jouw professie, achtergrond en persoonlijkheid past.

Training De vraag achter de klant

In deze training oefen je gespreksvaardigheden die nodig zijn om met je klant(en) en relaties constructief te spreken over producten en diensten van je organisatie. De kern van de training is de vraag 'wat is eigenlijk de echte vraag van mijn relatie of klant? Leer in een gesprek een goede klantrelatie op te bouwen, waarbij verkoop niet jouw vraag is maar de keuze van de klant.

Training Grip op de media

Deze mediatraining helpt jou als inhoudelijke deskundige of projectleider je eigen mediaverhaal kort en duidelijk te formuleren voor journalisten en interviewers. Leer goed te kiezen wat je aan journalisten vertelt, je verhaal 'mediaproof' te maken en dit in verschillende situaties over te brengen. Leer ook omgaan met verschillende soorten mediagesprekken (krant, radio en televisie) en hoe de journalistiek werkt. Werk aan je publieke zelfvertrouwen en verbeter je eigen mediabeeld.

Training de O van netwerken

Iedereen doet aan netwerken maar hoe doe je dat bewust en structureel? Leer in deze training de finesses van het opbouwen en onderhouden van je netwerken en vooral ook om ervan te oogsten. Het is een kwestie van kiezen en doen. Doe mee!

Training Jij hebt hier de leiding

In deze training leer je als leidinggevende hoe je communicatie inzet om je managementdoelen te bereiken. Ontwikkel je eigen mindset over leidinggeven, kies je stijl en je strategie en oefen ermee in gesprekken over o.a. planning, resultaten en verzuim.

Training Feedback geven, vragen en ontvangen

Werken met elkaar is een mix van afspreken, overleggen en problemen bespreken. Dat gaat ook wel eens mis en hoe handel je dan? Leer in deze training om te gaan met 'vervelende' feedback en leer ook collegiale feedback te geven over onprettige of niet professionele situaties.

Training Geachte Voorzitter...

En dan wordt je opeens gevraagd als voorzitter voor een congres of vergadering. Doe deze training met anderen of individueel en leer de spelregels van het voorzitterschap. Leer ook orde te houden, constructief overleg te laten ontstaan en goed je tijd te bewaken aan de hand van professionele voorbeelden uit de praktijk.

Training Zeg eens Nee!

Ben jij zo iemand die altijd overwerkt omdat anderen je steeds nieuwe taken geven? Kun je of durf je geen 'nee' te zeggen uit angst voor het verstoren van de goede sfeer of het collegiale contact? Dan is deze training prima geschikt om je toch te leren nee te zeggen én de collegiale sfeer te behouden.

Training Charisma is niet mijn ding

Ben je niet helemaal tevreden over je eigen persoonlijke communicatiestijl en wil je daar wat mee doen? Merk je dat je naam of je optreden te weinig blijft 'hangen' bij je relaties of collega's, Leer je eigen persoonlijkheid sterker te benutten en te demonstreren in je handelen en (lichaams)taal. Ook als 'zelfintroduceren' niet je 'ding' is. Jij kan het ook anders!