Maakt maatschappelijke waarde beter zichtbaar

Coaching


Coaching is een veilige en prettige manier om vaardigheden aan te leren, toegespitst op je eigen wensen en mogelijkheden. Een of enkele korte sessies achter elkaar, zodat je het kunt plannen tussen andere werkzaamheden. Is een van de volgende onderwerpen iets voor jou? Neem dan contact op met mij.

Adviesvaardigheid

Steeds vaker word je om advies gevraagd, maar merk je dat je daar te snel of niet helemaal adequaat op reageert. Je voorstellen komen niet ongeschonden uit de bespreking? Wat kun je daaraan doen? In een of meer sessies nemen we enkele concrete voorbeelden onder de loep en bespreken alternatieven. Het werkt altijd verhelderend een blik van buiten te vragen om een andere invalshoek. 

Presentatievaardigheid

Heb je moeite met of angst voor presenteren? Kun je je verhaal niet scherp krijgen of binnen de tijd? Voel je je ongemakkelijk achter een katheder of microfoon? Samen bespreken we je aandachtspunten en we oefenen die systematisch. ik kijk naar je presentatie en evalueer die na afloop met jou alleen. Je komt er gegarandeerd meer ontspannen en beter voorbereid uit.

Voeren van gesprekken met klanten

Heb je moeite met de juiste ingang of toon te vinden in een klantgesprek? Heb je moeite met klanten die niet veel zeggen of juist heel veel? Of is het gesprek steeds klaar voordat je je punt hebt kunnen maken? We spelen, eventueel met hulp van een acteur, diverse klantgesprekken na. We oefenen heel praktijkgericfht, veilig en met respect voor jouw persoonlijke mogelijkheden en grenzen.

Schrijven voor beleid

Heb je moeite met het schrijven van een voorstel, jaarplan of notitie? Kan je projectplan nog kernachtiger en SMART worden geschreven? Ik help je je notitie of plan voor te bereiden, te organiseren, schrjiven en af te ronden. Aan het eind ligt er een goed leesbare en heldere tekst.

Omgaan met de media

Je bent voor radio- of televisieprogramma uitgenodigd en wil je verhaal even goed doornemen met een externe toehoorder.  Een kort, maar intensief traject, een soort snelkookpancursus: wat kan er beter in mijn mediagesprek?

Aanpak

Alle trainingen op deze website kunnen ook worden uitgevoerd als individueel coachingstraject. Hoe kan zo'n traject eruit zien? Bijvoorbeeld

  • een intake waarin we je probleem, doelen en aandachtspunten vaststellen
  • een of meer bijeenkomsten waarin we situaties nabootsen, praktische oefeningen doen of door jou gerealiseerde oefeningen bekijken
  • een on-the-job bijeenkomst waarin je wat je geleerd hebt, gaat uitvoeren en feedback krijgt
  • een evaluatieve bijeenkomst waarin we bereikte doelen delen, aandachtspunten formuleren en eventueel een vervolg plannen
Waarom is coachen voor jou aantrekkelijk?

Bij coaching staat je plezier en je leeropbrengst altijd centraal. We bouwen de coaching in verschillende stappen op, precies zoveel als je nodig hebt. Je wordt gecoacht in een vertrouwde omgeving en je privacy is altijd gewaarborgd: eventueel opgenomen beeldmateriaal van je presentaties of gesprekken worden na afronding van het coachingstraject uitsluitend aan jou overgedragen.

Interesse?

Een coachingstraject kunt jeDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of bel direct naar 06 49670132.